неділю, 15 жовтня 2017 р.

Про відзначення Дня захисника України у Новоолександрівській ЗОШ І-ІІІ ступенів

          Серед усіх релігійних свят Покрову в українців здавна вважали чи не найбільшим. Козаки вважали Матір Божу своєю заступницею і помічницею. Цариця Небесна завжди була покровителькою славетного лицарства. І настільки шанобливо відзначали «Третю Пречисту», що впродовж століть в Україні це свято набуло вже історичного змісту і отримало назву – Козацька Покрова. Згідно з Указом Президента України Петра Порошенка свято Покрови, 14 жовтня, відзначається як державне. Це – День захисника України.
    В рамках тижня національно-патріотичного виховання, козацької слави та відзначення Дня Захисника України з метою формування почуття поваги та гордості до рідного краю, народу, мови, приналежності до української нації, відчуття себе громадянином України; виховання любові до культури свого народу, його традицій, звичаїв і обрядів Новоолександрівська ЗОШ І-ІІ ступенів не залишилася осторонь відзначення цієї дати. 

         Напередодні  було проведено ряд заходів з нагоди свята.
          Зокрема, 10 жовтня з учнями 2-го класу (класний керівник Логвінченко О. М.) було проведено свято-гру «Осінні забави». 
У рамках якої діти долучились до національних ідей та культурної спадщини українців. Діти спільно з класним керівником, батьками  організовували та проводили  свято. Збирали природній матеріал, оформляли осінні композиції, прикрашали зал. Свято пройшло в теплій, радісній атмосфері.  Учні відгадували загадки, приймали участь у конкурсах, іграх, естафетах, читали вірші про осінь, танцювали, виконували пісні. 
       Особливо дітям сподобались ігри: «Смакота», «Кошоїди», «Посадимо та зберемо картоплю». В кінці свята батьки пригостили всіх присутніх смачною кашею. 
12 жовтня учні 3-го класу(Овчиннік С. А.) на своє свято «З Україною в серці» запросили Велігуру Євгенія Вікторовича, який достойно відслужив  у лавах  української армії.  Діти поздоровили гостя, читали вірші, співали пісні, розігрували інсценізації, проводили конкурси і змагання.
      11 жовтня  між учнями 5-7 класів (Камінькова Н. А., Болсун С. О., Стукан І. О.) відбулись  ігри-змагання «Козацькому роду нема переводу», на яких вони позмагались  силами розуму,  кмітливості, знанням історії козацтва. Особливо діти були активними в змаганні  «Хто швидше з’їсть вареники».


     13 жовтня учні 4-го класу (Буйна Н. А.) провели свято-реквієм «За Україну, за її волю».  Всі учні були вдягнені в національне вбрання (вишиванки, дівчата у віночках). Під час заходу лунали українські народні пісні та патріотичні вірші, улюблених дітьми українських поетів.
     12 жовтня учні 5-11 класів (Шурін Л. П.) провели урок пам’яті УПА  «Благословенна та держава, що має відданих синів». Діти підготували презентаційний проект «Будемо гідні слави героїв», під час якого вони продемонстрували відеоматеріали й розповіли  про героїв УПА.  Глибоко вразило юних глядачів виконання патріотичних пісень.

       13 жовтня учнями 8-11 класів (Овчиннік О. М., Пиріг Д. О.) було проведено спортивно-розважальне свято «Козацькі забави». Діти дізналися про історію виникнення свята, згадали славні подвиги козаків, взяли участь у козацьких розвагах. Захід був дуже яскравим  та сповненим патріотизму.


     Зміст кожного виховного заходу в нашій школі викликає інтерес в учнів до національної культури, одягу, мови, звичаїв. І саме виховання національних почуттів і патріотизму є одним з основних засобів консолідації української нації.

Немає коментарів:

Дописати коментар