неділя, 3 грудня 2017 р.

НЕХАЙ ВОГОНЬ В СЕРЦЯХ ПАЛАЄ, А ПОЖЕЖ ХАЙ НЕ БУВАЄ

На виконання листа управління освіти, науки та молоді від 08 листопада 2017 року №02-12-3295/0/17/32310 «Про посилення в області пожежної та техногенної безпеки в осінньо-зимовий період 2017/18 року», листа відділу освіти, молоді та спорту Нижньосірогозької  районної  державної адміністрації  від 08.11.2017р. №588/01-17 з метою забезпечення пожежної безпеки у Новоолександрівській ЗОШ І-ІІІ ступенів  з 08 листопада по 08 грудня 2017 року проводився місячник місячника пожежної  безпеки в побуті. Протягом місяця у навчальному закладі було зроблена наступна робота:
Провели нараду з класними керівниками,  педагогами щодо організації та проведення зазначеного заходу.

 29 листопада 2017 року адміністрація школи запросила  до школи  представника МНС, командира відділення 16 ДПРУ, старшого сержанта   Петренка Андрія Володимировича, який прочитав лекцію з обговоренням «Про запобігання загибелі і травмування дітей під час надзвичайних ситуацій, у тому числі пожежах, пустощів дітей з вогнем  у побуті».
 Петренко А.В. разом класним  керівником Каміньковою Н.А.  провели  практичне відпрацювання ситуації «Що ти робитимеш, якщо в квартирі виникла пожежа, а ти один вдома?» Провели для учнів 5-6,8 класів конкурс «Хто швидше загасить вогонь» Що ти робитимеш, якщо в квартирі виникла пожежа, а ти один вдома?
Пам’ятай! 101 –  номер пожежної охорони.Але треба пам’ятати дуже важливе правило: «Даремно пожежного не турбуй!».Чому? Вони не встигнуть приїхати вчасно туди, де є пожежа.
У разі виникнення пожежі, якщо вогонь ще малий попробуй його загасити.       А якщо вогонь не згас, то  негайно залиши місце пожежі і повідом про неї дорослих або зателефонуй за номером 101. 
Учні 8 класу  разом з командиром  відділення 16 ДПРУ  умовно гасять вогонь, відпрацювують навики  гасіння .
Це мужні, безстрашні, спритні бійці. Кожного дня вони готуються до героїчного вчинку. Їх називають бійцями «вогняного фронту», адже щоразу їм загрожує смертельна небезпека.Ми вдячні за зустріч  Петренко А.В. НЕХАЙ ВОГОНЬ В СЕРЦЯХ ПАЛАЄ, А ПОЖЕЖ ХАЙ НЕ БУВАЄ.
23 листопада проведено для учнів 1-11 класів конкурс  та виставки дитячих малюнків на тему «МНС очима дітей» та «Обери життя» за номінаціями:

-           Пожежна безпека та попередження НС.
-           Дитячі пустощі з вогнем та їх наслідки.
-           Пожежі в побуті  
Роботи переможців конкурсу :
Серед учнів 1-4 класів :
І місце – Ракша Д.(учень 4 кл.)
ІІ місце – Нишпора В.( учень 3 кл.)
ІІІ місце – Павликівська В. ( учениця 2 кл.)
Серед учнів 5-7 класів :
І місце –  Яковенко В.(учень 5 кл.)
ІІ місце – Захарчук Д.( учень 7 кл.)
ІІІ місце – Башманова Д. ( учениця 6 кл.)
Серед учнів 8-11 класів
І місце –  Козодой Д..(учениця  8 кл.)
ІІ місце – Агасієва О.( учениця  9 кл.)
ІІІ місце –  Федоричко К.( учениця 11 кл.)
Стукан І.О.ознайомила  учнів із поняттям «вогонь», з історією виникнення пожежної служби, професією пожежника; сформувала уявлення про причини виникнення пожежі в побуті та її наслідки. Семикласники повторили основні правила пожежної безпеки, закріпили знання і вміння викликати пожежну команду та засвоїли  порядок дій у випадку виникнення пожежі, розвинули  навички самозахисту.На  цій виховній  годині  в учнів  виховано дисциплінованість, прагнення зберегти своє здоров’я і майно, а також почуття поваги та вдячності людям, професія яких – пожежник.
Не забувайте просту істину, яка стала девізом безпеки: небезпеку легшее попередити, запобігти, ніж її ліквідувати та боротися з нею. Памятайте: вогонь помилок не вибачає.



Немає коментарів:

Дописати коментар