понеділок, 26 березня 2018 р.

Майндмеппінг - творчий підхід до вирішення завдань, віддмінний акумулятор ідей

Молоді спеціалісти Пиріг Дар’я Олександрівна та Овчиннік Олексій Михайлович не зупиняються на своїх  досягненнях, вивчають нові технології, які будуть впроваджувати  у роботу  на уроках та позакласних заходах.
 Учасники  практичного заняття з майндмеппінгу під час ознайомлення з програмою для створення інтелектуальних карт, ментальних та семантичних карт, мап думок та  ідей.
 Графічний запис ідей на інтелект-карті
 Молодий спеціаліст Пиріг Д.О. створює ментальну карту для  проведення уроку  математики.
Багато  виникає питань при роботі  над цією методикою. Як креативно вирішувати будь-які завдання з допомогою майндмеппінга? В чому полягає суть майндмеппінга? Чим може допомогти майндмеппінг?  Як створити карту думок Майндмеппінг, або як його ще називають, майнд-менеджмент - нескладна техніка графічного представлення інформації, фіксування власного мислення, яке зображують на папері у вигляді, що нагадує деревоподібну діаграму. Зв`язки, які створюються в процесі майндмеппінга, називають картою думок (вона ж mind map, інтелект-карта, ментальна карта). А як розвинути пам`ять і увагу з допомогою майндмеппінга і чи можливо це взагалі? В чому полягає суть майндмеппінга?
Майндмеппінг як методика з`явився ще в минулому столітті завдяки Тоні Бьюзеном - британському психологу, який займався вивченням записів античних мислителів і великих умів епохи Відродження. Його дослідження показало, що всі вони використовували в своїх записах метод асоціацій і застосовували всю силу уяви, створюючи власні ілюстрації, що робило їх думки живими, цікавими, не схожі на нудні конспекти і записи в щоденнику. Так Бьюзен прийшов до висновку про виняткову важливість малюнків і асоціацій при оформленні та передачі думок.
А особливо допомагає ментальна карта учням оскільки є відмінним способом структурування і спрощення навіть великих обсягів інформації. Майндмеппінг дозволяє складати власні конспекти або запам`ятовувати вже готові, робити нотатки, планувати есе, реферати, створювати презентації.
Інтелект карта «інтерактивні технології»

Практичне заняття проводила
заступник директора з навчально-виховної роботи
Падалко О.В.

Немає коментарів:

Дописати коментар