середу, 13 червня 2018 р.

Вивчаємо свій рідний край




Вивчаємо свій рідний край

11 червня, завдяки голові сільської ради Є. О. Білому. знову відбулася поїздка вихованцями табору «Барвінок» при Новоолександрівській ЗОШ І-ІІІ ступенів до міста Херсон.
Спочатку екскурсанти завітали до Херсонського Академічного обласного театру ляльок, де переглянули виставу за казкою Ганса Хрістіана Андерсена «Дюймовочка», а також пограли в різні цікаві ігри, сфотографувались, відвідали місцеве кафе.
Наступна екскурсія – до Херсонського планетарію імені Ю. О. Гагаріна. Сьогодні йому вже 58 років. Він єдиний на півдні України, один з шести подібних планетаріїв, які працюють лише в Києві, Донецьку, Дніпропетровську, Харкові, Вінниці та Черкасах. В залі створено апарат «Малий Цейс», який здатний працювати в будь-яку погоду. Творчими колективами планетарію створено єдиний в Україні телевізійний проект «Мовою зорь». Планетарій – місце, де можна помріяти, «піднятись над хмарами», абстрагуватись від буденних проблем.
Тут діти почули багато цікавого про небесні світила, планети і галактики. Окрім розповіді лектора, під куполом планетарію вони побачили імітацію космічних явищ, падаючі зорі, летючу комету, полярне сяйво, сузір’я і сонячне затемнення, а також здійснили уявну «космічну подорож». Ця незвичайна екскурсія довела дітлахам, що у нашому світі набагато більше чарівного, цікавого, гармонійного, ніж негативного.
«З книгою жити, з добром дружити» - під таким гаслом пройшла зустріч вихованців табору з улюбленою Херсонською обласною бібліотекою для дітей імені Дніпрової Чайки. Тут учні мали змогу відвідати декілька залів бібліотеки, де, наприклад, Фабрика зірок стажує всіх бажаючих покращати свої творчі здібності, знайомить з особливостями створення різних видів мультфільмів. А потім завітали до відділу естетичного виховання, де кожен може зайнятись чимось цікавим або створити власний шедевр. В медіа-центрі в рамках програми «Канікули з книгою» для дітей відбулися відео мандри «Літо у форматі DVD: країна мультиплікації». І, звичайно, в залі дискотеки не залишилось байдужих, тут всі охочі взяли участь у конкурсах-турнірах з танців.
Додому всі повернулися добряче втомлені, але в піднесеному настрої. Ця незабутня подорож багато чому навчила дітей, але головне, що в їхній пам’яті вона залишиться назавжди, овіяна чимось новим, незвіданим. Дуже вдячні Євгенові Олексанровичу за те, що не залишається осторонь від проблем школи і робить все можливе, щоб наші діти почувалися щасливими.
Олена Логвінченко

Немає коментарів:

Дописати коментар