понеділок, 1 жовтня 2018 р.









Інформація
про виконання запланованих заходів щодо запобігання торгівлі людьми
у Новоолександрівській ЗОШ І-ІІІ ступенів
      На виконання листа голови Херсонської обласної державної адміністрації №6321/2/7-15/65 від 30.09.2015 «Про активізацію роботи у сфері протидії торгівлі людьми» та з метою підвищення рівня інформованості учнів щодо запобігання торгівлі людьми  у Новоолександрівській ЗОШ І-ІІІ ступенів була проведена наступна робота :
1. Зустріч з старшим  інспектором ювенальної превенції Нижньосірогозького ВП Каховського ВП ГУНП в Херсонській області лейтенант поліції Цибульською Юлією Констянтинівною та інспектором Нижньосірогозького ВП Каховського ВП ГУНП в Херсонській області лейтенантом поліції Онищенко Юрієм Дмитровичем. Учням 7-11 класів запропоновано переглянути відеоролики «Не продавайся! Торгівля дітьми » та  «Діти за гратами»


Юлія Константинівна розповіла про те, що відповідно до статті 10 Закону України «Про охорону дитинства» кожній дитині гарантується право на свободу, особисту недоторканність та захист гідності. Дисципліна і порядок у сім'ї, навчальних та інших дитячих закладах мають забезпечуватися на принципах, що ґрунтуються на взаємоповазі, справедливості і виключають приниження честі та гідності дитини.Держава здійснює захист дитини від: усіх форм фізичного і психічного насильства, образи, недбалого і жорстокого поводження з нею, експлуатації, включаючи сексуальні зловживання, у тому числі з боку батьків або осіб, які їх замінюють; втягнення у злочинну діяльність, залучення до вживання алкоголю, наркотичних засобів і психотропних речовин; залучення до екстремістських релігійних психокультових угруповань та течій, використання її для створення та розповсюдження порнографічних матеріалів, примушування до проституції, жебрацтва, бродяжництва, втягнення до азартних ігор тощо.
Юрій Дмитрович підкреслив,що  держава через органи опіки і піклування, служби у справах дітей, центри соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді у порядку, встановленому законодавством, надає дитині та особам, які піклуються про неї, необхідну допомогу в запобіганні та виявленні випадків жорстокого поводження з дитиною, передачі інформації про ці випадки для розгляду до відповідних органів для проведення розслідування і вжиття заходів щодо припинення насильства згідно з вимогами чинного законодавства.
В школі стало вже системою у виховній роботі - спільні зустрічі з  органами  внутрішніх справ, які  здійснюють інформаційно-профілактичні заходи щодо попередження та подолання усіх видів насильства стосовно дітей, зокрема надають необхідну допомогу дітям.
.2.На заняттях педагогічного всеобучу батьків  були освічені питання з теми «Попередження насильства над дітьми у сім’ях» (вересень, класні керівники 1-11 класів)
  3.Класними керівниками 1-11 класів на тематичних  виховних годинах розглянуті питання  :
- Вправа « Валіза»( 1-4 класи , класоводи 1- 4 класів, самоврядування)
- Безпечна поведінка  (5 клас, класний керівник  Шурін Л.П.)
- Особистісна гідність (6 клас, класний керівник  Камінькова Н.А.)
- Твоє життя – твій вибір ( 7 клас, класний керівник Болсун С.О.)
- Безпечна поведінка в ситуаціях ризику стати потерпілим від  трафікінгу (8-9 класи, класні керівники Стукан І.О. та Яковенко Г.А.
-- Обговорення злободенних матеріалів із ЗМІ щодо запобігання торгівлі людьми (10 клас, класні керівник Герасімова О.О..) Вся запланована і проведена робота серед учнів 1-11 класів у сфері протидії торгівлі людьми орієнтована на активізацію профілактичної роботи, а саме захист прав людини шляхом розвитку її правосвідомості, формування у підростаючого покоління об’єктивної оцінки суспільної небезпеки даного явища.

Немає коментарів:

Дописати коментар