суботу, 10 листопада 2018 р.

Тиждень української мови


Інформація
про проведення тижня української мови
З 05.11 по 09.11 у Новоолександрівській ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшов тиждень української мови.
Учні 5-6 класів змагалися за першість у мовному турнірі «Як парость виноградної лози, плекайте мову» з метою набрати максимальну кількість балів у конкурсах «Бліц-опитування», «Буквопошук», «Наголошуй правильно», «Фразеологічна естафета» та виявити свої знання і філологічні здібності.
Для учнів 7 класу проведено інтелектуальну гру-конкурс знавців української мови «Мово українська, мово солов’їна!», яка сприяла вихованню почуття патріотизму, національної гордості, любові та поваги до рідної мови.
З метою стимулювати мотивацію та інтерес до вивчення української мови, виховувати любов до слова для учнів 8 класу проведено лінгвістично-літературну гру «Дивослово».
Дев’ятикласники, перегорнувши сторінки усного журналу «Свято українського Слова», познайомилися з історією створення писемності, місцем української мови серед східнослов’янських мов, продемонстрували красу рідного слова на прикладах художніх творів українських письменників.
Популяризації української філології серед десятикласників сприяв усний журнал «Квітни, мово наша рідна», проведений за сторінками: «9 листопада – День української писемності та мови», «Нестор Літописець – «батько української історії та словесності», «П.Яцик – «щирий цінитель українського слова», «Українська мова – державна мова України».
У рамках тижня та з нагоди відзначення 9 листопада Дня української писемності й мови, а також проведення І етапу XІX Міжнародного конкурсу з української мови ім. П.Яцика відбулася урочиста лінійка «Мова моя солов’їна» для учнів 1-10 класів, школярі долучилися до написання Диктанту Єдності.
Організовані заходи сприяли утвердженню державного статусу української мови, піднесенню її престижу, популяризації серед учнівської молоді.
1.Подяками відзначено Баранову Т., Мацієвську С., Кочеловського Р.,
Агасієву О. за участь у лінійці «Мова моя солов’їна».
2.Грамотами нагороджено учнівський колектив 5 та 6 класу за активну участь у мовному турнірі «Як парость виноградної лози, плекайте мову».
3.Подяками відзначено Башманову Д., Барила Д., Каменькова С. за активну участь в інтелектуальній грі-конкурсі знавців української мови «Мово українська, мово солов’їна!»
4.Подяками відзначено Бодрову Т., Каменькову В. за активну участь у лінгвістично-літературній грі «Дивослово».
5.Подяками відзначено Молдован Е., Дуган Є., Самохіну Д., Герасімову І., Недавнього Д. за активну участь в усному журналі «Свято українського Слова».
6.Грамотою нагороджено учнівський колектив 10 класу за підготовку усного журналу «Квітни, мово наша рідна».
Грамотами нагороджено – 3
Подяками – 14уч.

Учитель української мови і літератури Герасімова О.О.

Немає коментарів:

Дописати коментар