вівторок, 5 лютого 2019 р.

День безпечного Інтернету в Новоолександрівській ЗОШ І-ІІІ ступенів.

День безпечного Інтернету в Новоолександрівській ЗОШ І-ІІІ ступенів

        04 лютого 2019 року відбувся вебінар з нагоди всесвітнього Дня Безпечного Інтернету 2019. Вчитель інформатики Стукан І.О. та класні керівники 7-10 класів прийняли участь у вебінарі, підготувалися до проведення уроку  на тему «Інтимні селфі в Інтернеті – жарт чи небезпечний ризик»
        У Новоолександрівській ЗОШ І-ІІІ ступенів 05 лютого було проведено День безпеки в Інтернеті, протягом дня  проходили заходи  для учнів  2-10 класів  з метою поглиблення їх знань про безпечний Інтернет,  про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді. І пройшов він під гаслом «Будь зміною: об’єднаймося для кращого Інтернету».
         Урок перегляд мультфільму «Небезпечний Інтернет» (2,3,4 класи).  З  метою ознайомлення учнів з правилами поведінки в Інтернеті. Після перегляду діти відповідали на поставлені запитання, розповідали цікаві історії, пов’язані з використанням Інтернету. Учні охоче обговорювали віртуальні загрози, які можуть завдати шкоди в реальному житті, а також вивчили пам’ятку про «Неприємності в мережі та як їх уникнути».
        З метою попередження та превентивної  роботи  з агресії в Інтернеті;  закріплення знань  з небезпеки в Інтернеті; поняття кібер-буллінгу . Була проведена виховна  лекція з переглядом відео «Кібер-буллінг, або віртуальна агресія: розпізнай та захистись!» для учнів 6 кл.
          З метою захисту дітей від сексуального насильства та експлуатації через мережу Інтернет. Для учнів старшої ланки був проведений урок на тему «Інтимні селфі в Інтернеті – жарт чи небезпечний ризик»

                                                                     
       Учні школи продовжують брати участь у конкурсі "Безпечний Інтернет"  який продовжиться до 20 лютого. Але є вже переможці : Кожакар Д.(6 кл.)  - Диплом І ступеня, Мудрий Я.(9 кл.) - Диплом ІІІ ступеня, Дімова В.(6 кл.) - Диплом за участь.    
       День безпечного Інтернету долучив  до співпраці  молодь, батьків та  педагогів, надихаючи їх відігравати свою роль у створенні найкращого Інтернету
        Учні та учениці Новоолександрівської школи  були ознайомлені з тим, як повідомити про неналежний або нелегальний контент, який вони бачать у соціальних мережах чи на тих сайтах, якими вони користуються.  Підлітки  отримати інформацію про організації, сайти, телефони гарячих ліній, де вони можуть отримати підтримку, якщо стали жертвою чиїхось дій в Інтернеті або потребують допомоги під час користування Інтернетом.

 Вчитель інформатики Стукан І.О.




Немає коментарів:

Дописати коментар