четвер, 10 жовтня 2019 р.

про проведення X Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченкапро проведення X Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка




Інформація
про проведення X Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

10 жовтня у Новоолександрівській ЗОШ І – ІІІ ступенів відбулося урочисте відкриття І етапу X Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Захід, спрямований на піднесення престижу української мови і літератури серед учнівської молоді, вихованню почуття гордості за свій народ, любові до рідного краю, вшанування Великого Кобзаря – митця знакового, епохального, який творив філософію національної ідеї та чия творчість залишається в «силовому полі» духовності нації і в наш час.
З нагоди початку X Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка проведено урочисту лінійку «Вічно живий». Здобувачі освітипереконалися у тому, що час не віддаляє нас від Т.Шевченка, не зменшує потреби в розумінні феномену його особистості, не послаблює для нас чарівності та сили пророчого слова Кобзаря.
До участі в конкурсі були запрошені учні 5-11 класів, які виявили творчі здібності, мовно-літературну підготовленість, рівень володіння художнім словом.
Запропоновані здобувачам освіти творчі завдання передбачають теми, пов’язані з духовними, морально-етичними цінностями українського народу, культурою, що формують патріотичні почуття учнівської молоді.
Тож завжди пам’ятаймо, що слово Шевченка є для нас справжнім життєдайним джерелом, та плекаймо обдарованість!

Учитель української мови і літератури Олена ГЕРАСІМОВА

Немає коментарів:

Дописати коментар