четвер, 5 грудня 2019 р.

Тиждень історії та права


Тиждень історії та  права у школі

     З 4 по 10 грудня 2019 року  згідно річного плану у Новоолександрівській ЗОШ І – ІІІ ступенів проходив тиждень історії та  права.
  Протягом тижня учні всіх класів були залучені до участі у різних виховних заходах.
   Учні 5   класу в ході  гри з елементами тренінгу «Правила у моєму житті» вчилися правової культури.   П’ятикласники  взяли участь у літературно – правознавчому конкурсі «Права в казках»,  переможцями якого стали Нишпора В., Петренко М., Папу В.  Учні  ознайомилися з правилами безпечної поведінки та  дали правову оцінку вчинкам героїв казок.
    Для учнів 5-8 класів було проведено години корисних порад «Правова невідкладна допомога», бесіди «Діти, знайте свої права».
   Учням 5 та 6 класів було вручено буклети «Знай свої права та обов’язки».
   З метою формування навичок  дослідницької роботи, виховання любові до рідного краю, своєї малої батьківщини  з учнями 5 класу проведено міні -дослідження «Історія моєї родини в історії Батьківщини».                       
З шестикласниками проведено урок моралі і права «Мої права – твої права», правовий геокешинг «Що буде… якщо?».
   З метою формування правової культури та правосвідомості, виховання поваги до прав та обов’язків людини, державних символів, традицій українського державотворення,   виховання любові до Батьківщини  творчі групи учнів 6   класу «Українці»  (командир Нікітіна А.) та «Правознавці»  (командир Гаркава В.) провели  колективне творче свято «Я маю право».
   В історико-правовому турнірі «Що? Де? Коли?» переможцями  стали учениці 6 класу Діденко Д. та Нікітіна А.  
   Учні 7 класу оформили стіннівку «Куди можна звернутися, якщо порушили ваші права». 
   З семикласниками проведено захоплюючу історичну «Мандрівку Києвом часів Ярослава Мудрого». Кожокар. Д.,  Дімова В.  підготували цікаві розповіді про найвідоміші пам’ятки давнини Русі-України.
   З учнями 8 класу проведено конкурс на кращу презентацію з теми «Україна в козацько-гетьманські часи». Переможницею конкурсу стала Башманова Д., яка підготувала цікаву роботу з історії рідного краю «Херсонщина в козацько-гетьманські часи».
   З учнями 9 класу було проведено урок з елементами тренінгу «Права і свободи людини» з метою формування правової культури, ознайомлення з конституційними правами, свободами і обов’язками громадян нашої держави.
    З учнями 10 класу проведено правовий діалог «Культура толерантності», правовий тренінг «Стоп булінг».  В ході дискусії «Права чоловіка та жінки: гендерна рівність?»  учні 10 класу вчилися аргументовано відстоювати власну позицію, формувати активну громадянську позицію.
   З учнями 11 класу проведено рольову гру «Механізми захисту прав людини» з метою навчити дітей захищати свої права в різних ситуаціях, формувати правову культуру , виховувати почуття відповідальності за свої вчинки, популяризувати правові знання.
    До Всесвітнього Дня прав людини у всіх класах було проведено єдиний урок «Права людини»,  тематичні виховні години, бесіди, години спілкування, на яких учні познайомилися з найважливішими міжнародними документами  з прав людини  «Загальною декларацією прав людини» , «Конвенцією про права дитини», конституційними правами і обов’язками громадян нашої держави. Працювала  «Правова кіномережа», учні переглянули  та обговорили відео на тему «Права людини».
    Цікаву гру-квест «Я маю право» провела з учнями 2 класу класний керівник Буйна Н. А.  Серед школярів було проведено анкетування «Як я знаю свої права».
   У шкільній бібліотеці оформлено виставку літератури з правової тематики «Дітям про права людини».
    Всі заплановані в рамках тижня заходи було проведено.
Учні, які були активними учасниками заходів в рамках тижня та стали переможцями конкурсів відзначені подяками.


Вчитель історії та правознавства  Л. П. Шурін

















Немає коментарів:

Дописати коментар