четвер, 13 лютого 2020 р.

Вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Вшанування учасників бойових дій на території інших держав


Щороку 15 лютого схиляються знамена над полеглими на дорогах Афганістану та вшановуються учасники бойових дій на території інших держав. Афганістан – це мужність воїнів, це вірність солдатській дружбі, це взаємодопомога  і взаємовиручка. Це – пам’ять про тих, хто сповна виконав військовий обов’язок. Чимало минуло відтоді, як вивели з Афганістану війська, але рани цієї війни кровоточать і досі.
З нагоди цієї події  учні 1- 4 класів Новоолександрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (класні керівники Логвінченко О.М., Овчиннік С.А., Буйна Н.А., Яковенко О.М.) провели  уроки мужності «На їхню долю випала війна» , «Хвилини пам’яті про афганську війну» з метою розширити знання учнів про історичні події афганської війни, про учасників бойових дій з Сірогозщини,  виховати  повагу до всіх учасників військових подій в Афганістані та інших державах.
Учні були вражені героїчними вчинками своїх земляків, які не зрадили інтернаціональному обов’язку – служити Батьківщині, висловлювали   своє  захоплення їхньою мужністю і стійкістю. Також переглянули відеофільм  «Героям афганської війни присвячується». Хвилиною мовчання присутні вшанували  пам'ять тих, хто не повернувся з афганської землі, віддав своє життя за мир у світі.
Ми маємо пам’ятати завжди ці трагічні сторінки історії та їх героїв, аби не втратити храм своєї душі. Без осмислення минулого не буває майбутнього.





Немає коментарів:

Дописати коментар