пʼятниця, 26 лютого 2021 р.

«26 лютого — День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя»

 

Рік тому в Україні президентським указом встановлена офіційна дата — «26 лютого — День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя». Саме  26 лютого 2014 року в Сімферополі тисячі кримських татар і українців вийшли на мітинг, щоб не допустити російської окупації Криму. У попередні роки ця дата відзначалась неофіційно, хоча і з залученням громадян, громадських та офіційних організацій.       Відтак, відбулися пам’ятні заходи і в Новоолександрівському ліцеї. Класним керівником  Шурін Л. П. разом зі здобувачами освіти  7 класу проведена інформаційна година до Дня початку кримського спротиву. «Хроніка подій. Як все відбувалося».                              В 11 класі вчителем історії проведено урок патріотизму « Життя як подвиг», присвячений лідеру кримсько-татарського народу  Мустафі Джамілєву.

Учні 3 класу (класний керівник Буйна Н.А.) провели акцію «Крим – це Україна», присвячену  до Дня початку кримського спротиву  російській  окупації, спрямовану на   підтримку  цілісності  та єдності  нашої   держави. Виступили за єдину державу, за свою Україну – цілісну та неподільну!


До дня спротиву окупації Автономної республіки Крим та міста Севастополя учні 2 класу (класний керівник Овчиннік С.А.)переглянули документальний фільм "Україна єдина!Крим-це Україна!"


Учні 1 класу провели бібліотечний урок "Крим - це Україна". Класний керівник Логвінченко О. М., бібліотекар Гуринович Р. О.


З метою ознайомити з історією боротьби кримськотатарського народу за своє існування; виховувати повагу до Конституціі, законів України, усвідомлення своєї ролі в історії України; спонукати до активної протидії сепаратизму, шовінізму з учнівським колективом 5 класу Новоолександрівського ліцею проведено інформ-дайджест "Нескорені... 26 лютого - День спротиву окупації". У рамках заходу здобувачам освіти 5 класу було запропоновано виготовити плакат " Крим - це Україна". По закінченню заходу діти змогли зробити висновок, що кожен регіон України неповторний, але всі ми - єдина країна! Класний керівник Олена ГЕРАСІМОВА










Немає коментарів:

Дописати коментар