неділю, 17 грудня 2017 р.

Тиждень історії та права

    З 4 по 8 грудня 2017 року  згідно річного плану у Новоолександрівській ЗОШ І – ІІІ ступенів проходив тиждень історії та  права.
  Протягом тижня учні всіх класів були залучені до участі у різних виховних заходах.
   Учні 5   класу в ході  гри з елементами тренінгу «Правила і закони у твоєму житті» вчилися правової культури,   взяли участь у літературно – правознавчому конкурсі «Порушення прав дітей у казках».  П’ятикласники розіграли казки «Вовк та семеро козенят», «Колобок» та дали правову оцінку вчинкам героїв казок.
Учні 6 класу взяли участь в  історично – правовій грі «Найрозумніший», переможцем якої став Чебаров О.
  З учнями 8 класу проведено турнір знавців історії та права  «Перший мільйон», в ході якого команди «Козаки» та «Гетьмани» показали знання з історії козацьких звичаїв, традицій, судочинства  та організації влади на Запорізькій Січі.  Найактивніші учасники і переможці гри – команда «Гетьмани» (Федоричко А., Дуган Є., Молдован Е., Мудрий Я.,  Каганець М.) нагороджені грамотою. 
 З учнями  7 класу проведено пізнавальну гру  «Поле чудес» на тему  «Сім чудес світу». Переможцями гри стали Бодрова Т.  та Камінькова В. Учні  оформили виставку «Сім чудес світу», представивши найвидатніші пам’ятки культури стародавнього світу.

  З метою  популяризації  правових знань з учнями 9 класу проведено  турнір юних правознавців «Що? Де? Коли?»,   в ході якого змагалися команди «Феміда» (капітан команди Качеловський Р. ) та «Правознавці» (капітан команди Швець В.). Перемогу отримала команда «Феміда».
    З учнями  9 класу було проведено засідання круглого столу «Права та свободи людини» з метою  формування правової культури серед учнівської молоді та навичок  правової поведінки для реалізації своїх прав та обов’язків, формування у  дітей  навичок користуватися своїми правами в різних ситуаціях, виховання почуття відповідальності за свої вчинки,  причетності до процесу творення правової держави в Україні.    

  Учениця 10  класу Ляшенко А.  презентувала стіннівку-колаж  «Право на освіту: права та обов’язки учнів».
  Учні 11 класу провели правовий тренінг  за темою «Права і обов’язки людини в Інтернеті».  В ході ділової гри «Засідання Європейського суду з прав людини»  розв’язували юридичні ситуації. Учні познайомилися  з посібником з прав людини для користувачів  Інтернету, переглянули     презентації «Привате життя і захист даних», «Ефективні заходи правового захисту», «Європейський суд з прав людини»,  створили «Кодекс поведінки в Інтернеті».

  З метою виховання поваги до державних символів, традицій українського державотворення,   виховання любові до Батьківщини, утвердження національно-патріотичної свідомості дітей та молоді  серед учнів 8-11 класів було проведено конкурс на кращу електронну презентацію «Державні символи України – віддзеркалення української душі». Переможцями конкурсу стали Агасієва О. ,учениця 9 класу (керівник Шурін Л. П.), Федоричко К., учениця 11 класу та Ляшенко А., учениця 10 класу (керівник Пиріг Д. О.). Електронні презентації переможців відправлено для участі в обласному заочному конкурсі  «Державні символи України » Комунального закладу «Мала академія наук» учнівської молоді Херсонської обласної ради.

  З метою формування навичок  дослідницької роботи, виховання любові до рідного краю, своєї малої батьківщини  з учнями 9 класу проведено конференцію «Наш край наприкінці ХVІІІ – у першій половині ХІХ ст.», а з учнями 5 класу урок-дослідження «Історія моєї родини в історії Батьківщини».                       
  До Всесвітнього Дня прав людини у всіх класах було проведено тематичні виховні години, бесіди, години спілкування, на яких учні познайомилися з найважливішими міжнародними документами  з прав людини  «Загальною декларацією прав людини» , «Конвенцією про права дитини», конституційними правами і обовязками громадян нашої держави. Для учнів 1 – 4 класів  класними керівниками було організовано перегляд відеороликів, мультфільмів    «Права дитини». 

 У шкільній бібліотеці оформлено виставку літератури з правової тематики «Дітям про права людини», в кабінеті історії -  куточок «Ти і право».
Всі заплановані в рамках тижня заходи було проведено.

Учні , які були активними учасниками заходів в рамках тижня та стали переможцями конкурсів і вікторин,  відзначені подяками.

Немає коментарів:

Дописати коментар