неділю, 17 грудня 2017 р.

Тиждень зарубіжної літератури

З метою розвитку знань, умінь, творчих здібностей учнів у школі з 11 по 15 грудня 2017 року  проходив Тиждень зарубіжної літератури. Учні 5-11-х класів взяли активну участь у всіх запланованих заходах (вчитель Жукова О.О.) Розпочався тиждень тематичною лінійкою «Її Величність – Зарубіжна Література». Підготували і провели лінійку учні 8 класу. Вони познайомили школярів з перлинами зарубіжної літератури: сонетами Шекспіра, В.Вордсворта та інсценізували уривок з роману Сервантеса «Дон Кіхот».  Цього ж дня також для  учнів  5-11  класів було проведено День кросвордів на літературну тематику (за вивченими творами) , в ході якого дітям необхідно було згадати твори, котрі вони читали самостійно починаючи ще з  початкової школи. Це дуже зацікавило учнів. Захід пройшов весело і жваво. Перемогу отримали учні 8 та 7 класу.Друге місце розділили учні 11 та 5 класу. Третє місце отримали учні 9 класу. Не менш цікавим був наступний день -13.11.2017,учням 6-7 класів було запропоновано перегляд та обговорення фільму за твором М.Гоголя «Ніч перед Різдвом». Для учнів 1-4 класів-14.12.2017 р була проведена вікторина «Сторінками казок».

Кращими знавцями казок були такі учні як Діденко Д(4кл), Яковенко Ю(4 кл), Нишпора В.(3кл),Петренко М.(3 кл), Подопригора Р(2 кл), Павликівська В(2 кл), Буйна В.( 2 кл). Завдання були незвичайними і нетрадиційними: відгадати рекламу від казкового персонажа, заспівати пісеньку казкового героя, придумати сучасний чарівний предмет та ін Такі завдання активізують уяву учнів, розвивають творчі здібності, хоча і мають розважальний характер. Цього ж дня до проведення тижня долучилися і учні середньої ланки( 1-8 класи).

Був проведений День художників: малюємо комікси за прочитаними казками, сюди долучилися також і всі ірші бажаючи  учні з інших класів. В п’ятницю завершила тиждень  інтелектуальне  – шоу «Битва ерудитів» для учнів 9-11 класів. Старшокласники згадували давно вивчені твори: народні та літературні казки, фольклор, міфи, байки, фантастику, Біблію. Оригінальна постановка запитань зацікавила учнів. Тому захід пройшов невимушено і легко.Перемогу отримали учні 11 класу .
Вчителем зарубіжної літератури Василенко Н.В. було проведено для учнів  6 класу  літературна вікторина  «Ніч  перед Різдвом» Кращими знавцями були Башманова Діана,  Барило Данило, Чебаров Олексій.


В кінці тижня були підбиті підсумки . Загалом Тиждень зарубіжної літератури був цікавим та пізнавальним. Варто зазначити, що завдяки таким заходам школярі починають краще готуватися до уроків, активніше беруть участь у бесідах з літератури, більше і, головне, якісніше читають, з підвищеним інтересом цікавляться новинками зарубіжної літератури. А вчителі відчувають радість творчості, професійного зростання й духовної реалізації.

Немає коментарів:

Дописати коментар