суботу, 23 грудня 2017 р.

Віра в диво

Є свято гарне в Україні.
Є свято казки чарівне.
Що Миколай в святій ряднині
Слухняним ласощі несе.
Це свято раз буває в році.
Воно нікого не мине.
Бо Миколай Святий із неба.
В оселю кожну зазирне.
То було дуже-дуже давно. Жив в однім краю,  служив Господу Богу і людям єпископ Миколай. Усі знали, який він добрий та щедрий. Ще змалечку він ніколи не проходив повз людське горе. Був дуже тихим і незлостивим. Шанував своїх батьків. Молився, щоб у світі було більше справедливості, миру, добра й милосердя. Коли не стало батьків, Миколай роздав своє майно людям, а сам став священиком. Він зробив багато добра за своє життя. А як не хотів наживати слави на чужому горі, то робив усе таємно.
Жила одна бідна удова з маленькими дітьми. Скрутно їм було, голодно і холодно. Щовечора плакала жінка, але не знала, чим порятуватися.А одного ранку застилала ліжко, аж дивиться: під подушкою лежить вузлик, набитий грішми. Як вона здивувалася! А як зраділи діти! Адже тепер мама не буде плакати, а на свята й вони отримають подарунки й солодощі. Помолилася жінка Богу, подякувала щиро за добро. Тільки пізніше здогадалася, що то все турбота Святого Миколая.
Свято святого Миколая - дуже важливий день. Він зігрітий благословенням, добром і радістю. Святого Миколая називають Чудотворцем, і, це правда. Адже саме в цей день виконуються всі найзаповітніші мрії.  Це особливе свято і для малих, і для дорослих.  Цілий рік Святий Миколай спостерігає за дітьми з  небес: чи добре поводяться, чи старанно вчаться в школі, чи допомагають батькам? 19 грудня – це найбажаніший день у році для дітлахів. Напередодні свята діти пишуть до нього листи зі своїми побажаннями і вкидають їх у поштову скриньку або кладуть за вікно і моляться до нього, просячи передусім здоров’я собі та батькам. У день перед святом згадують всі свої добрі та злі вчинки, зважують: чого було більше. Чи буде подарунок, а чи, можливо, різка? Бо чемні діточки обов’язково під подушкою знайдуть подарунок, а неслухняні – прутик. Ця різочка є своєрідним попередженням дитині, що час задуматися над своєю поведінкою і виправитися. А в ніч на 19 грудня до кожної дитинки приходить Святий Миколай і кладе під подушку подарунки, обдаровує дітей радістю, сіє в їхні серця зернятка добра та любові. 

 Доброю традицією нашої школи стало щорічне привітання  школярів зі святом Миколая. Щороку члени учнівського самоврядування під керівництвом педагога-організатора Пінкової Ю.А.  крокують з класу в клас, вітаючи школярів зі святом. Окрім власних запланованих заходів до свята долучилися директор дому культури Москаленко Т.О.,  учні 11 класу, класні керівники та батьки  учнів.
 учні 8 класу

 учні 7 класу
 учні 11 класу
 учні 9 класу
 учні 6 класу
учні 5 класу


учні 1 класу

 учні 2 класу
 учні 4 класу
учні 3 класу
 

Привітання   малюків у дитячому садку "Малятко"
Казкові герої завітали в гості до голови сільської ради Білого Є.О.


Усмішка та щирість в дитячих очах ще раз переконали нас в тому, якою великою справою є творити добро, дарувати один одному любов та доброту.
Організатори щиро дякують всім, хто доклався до свята. Ми сподіваємося на те, що і на той рік Святий Миколай знову завітає до дітей.

2 коментарі: