вівторок, 19 лютого 2019 р.

Відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав








Відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на  території інших держав
   З нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на  території інших держав  та  30-ї річниці виводу  радянських військ з Афганістану в Новоолександрівській ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено позакласний захід «Ніхто не забутий, ніщо не забуто», на який було запрошено учасника війни в Афганістані Соколову Валентину Миколаївну.  На початку заходу всі присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять воїнів-афганців та українців, які загинули внаслідок бойових дій на території інших держав.
 Вчитель історії Шурін Л. П. разом з учнями 10 класу підготували інформацію про афганську кампанію, яка залишила невиліковну рану у серцях тих, хто брав участь у бойових діях, хто втратив друзів, синів чи батьків. У Херсонській області проживає 2688 ветеранів Афганістану. Багато нижносірогозьців пройшли крізь пекло і жах  Афгану. Один  із них загинув. Це - Бугаєнко Юрій  Пилипович, житель села Першопокровки Нижньосірогозького району.
  Упродовж заходу діти переглянули фото та затаївши подих, слухали розповідь безпосередньої  учасниці тих подій – Соколової Валентини Миколаївни, яка протягом двох років як медична сестра надавала допомогу військовим у госпіталі під Кабулом.  Для тих, хто побував в Афганістані,  і зараз перед очима постають  жахливі картини боїв, обличчя товаришів, які загинули, а ночами сняться кошмарні сни. Закінчилась війна. Багато молодих воїнів-інтернаціоналістів були нагороджені орденами і медалями. Але найвищою нагородою для тих, хто уцілів , є життя, а для загиблих – пам’ять.
  Заступник директора з навчально-виховної роботи   Падалко О. В. побажала всім, хто пройшов через горнила жорстоких воєн  та всім присутнім в залі міцного здоров’я, сили духу, родинного щастя та благополуччя, миру, злагоди, добробуту у нашому великому домі—Україні.



Немає коментарів:

Дописати коментар