пʼятниця, 19 лютого 2021 р.

Вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні

 

 

Минає сім  років від кривавих подій 2014 року на Майдані Незалежності, які сколихнули не тільки Україну, а й увесь світ.

18-20 лютого щороку   здобувачі освіти Новоолександрівського ліцею згадують з великим болем  трагічні події на Майдані, героїв Небесної Сотні та учасників Революції Гідності. У ці дні вшановують  тих, хто загинув у боротьбі за кращу Україну – Героїв Небесної Сотні та Героїв, що полягли на Сході нашої країни.    

Зі здобувачами освіти 7 класу проведено урок-реквієм «Герої не вмирають» (класний керівник Шурін Л.П.). У знак скорботи хвилиною мовчання школярі вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, всіх, хто поклав життя за долю, за волю, за незалежність і свободу  єдиної України!


Ліцеїсти 9 та 10 класу з метою вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні провели зустріч з вчителем історії та правознавства Шурін Л. П. і заступником з НВР Падалко О. В. в кімнаті національно-патріотичного виховання. Вчителі розповіли дітям про події на Майдані в місті Києві далекого 2014 року. Вшанували пам'ять загиблих під час революції Гідності.


Класний керівник 5 класу Олена Герасімова з метою ознайомити здобувачів освіти з історичним та суспільним значенням Революції гідності, вшанувати героїзм українських захисників і тих, які полягли, і тих, які сьогодні зі зброєю в руках захищають суверенітет України, прищеплювати любов до Батьківщини, виховувати патріотичну свідомість, розвивати бажання стати гідними громадянами України провела годину патріота "Янголи пам'яті".


З метою вшанувати пам’ять героїв Небесної сотні, виховати патріотичну свідомість,  любов до Батьківщини, розвивати бажання стати гідними громадянами України для здобувачів освіти початкової школи проведено тематичні виховні заходи. Годину гідності у 3 класі «Герої не вмирають» (класний керівник Буйна Н.А.); усний журнал "Революція гідності"у 1 класі (Логвінченко О. М. ); годину спілкування "Зоряний вінок пам'яті"(класний керівник Овчиннік С.А.);  у 4 класі година мужності «Вічна слава героям!» (Яковенко О.М.). Учні поглибили знання про героїв, які боролися  за права та свободи людини, європейське майбутнє. Читали патріотичні віші, переглянули відеоролик «День пам'яті Героїв Небесної Сотні». Учні виявили бажання  стати гідними громадянами України!  

   














Бібліотекар Гурінович Р.О. ознайомила ліцеїстів з книжковою та інформаційною виставками "Небесна сотня: герої не вмирають, та вшанували пам'ять хвилиною мовчання.


Горить свіча і пам’яті сльоза

додолу з неї краплями стікає.

Земля ридає, плачуть небеса –

Героїв Україна пам’ятає.

Хай палають свічки пам’яті загиблих героїв Небесної Сотні у наших серцях. Герої не вмирають, поки живе пам’ять про них! Вічна пам'ять і вічна слава героям!


Немає коментарів:

Дописати коментар