четвер, 18 лютого 2021 р.

Відзначення Міжнародного дня рідної мови

 


21 лютого представники всіх націй і народностей відзначають Міжнародний день рідної мови – день підтримки мовного та культурного різноманіття та багатомовності.

         Мова – це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат тисячолітньої еволюції кожного етносу. Без мови, самобутньої культури немає народу.

З нагоди Міжнародного дня рідної мови та з метою виховання любові до рідної землі, рідної мови, до її носія – українського народу, до держави Україна, до народних традицій; формування переконаності у нетлінності духовних скарбів українського народу для здобувачів освіти 1-11 класів Новоолександрівського ліцею проведено інформаційні години лінгвістичної тематики.






П ятикласники склали мовний віночок «Слово рідне, мова рідна», здобувачі освіти 6 класу переглянули відео презентацію, присвячену відзначенню Дня рідної мови. Учні 7 класу змагалися в інтелектуальній грі «Влучне слово – гострий розум», дев ятикласники створювали кроссенс «Мова нас єднає», учні 8 класу – лепбук «Цікаві факти про українську мову». Здобувачі освіти 10 класу перегорнули тематичні сторінки альманаху до Міжнародного дня рідної мови «Свято українського Слова»: «21 лютого – Міжнародний день рідної мови», «Українська мова – державна мова України», «Мої висновки…», «Нетлінний скарб нації» та ін. Одинадцятикласники провели мовознавчий форум «Мова наша – серце наше», що сприяв формуванню високих громадянських якостей, бажанню вивчати та удосконалювати свої знання з рідної мови та був спрямований на формування комунікативної компентентності.


Проведені заходи сприяли утвердженню державного статусу української мови, піднесенню її престижу серед учнівської молоді; вихованню  інтересу до рідного слова як неоціненного духовного багатства та формуванню активної громадянської позиції і почуття патріотизму.

Учитель української мови і літератури Олена ГЕРАСІМОВА  


Немає коментарів:

Дописати коментар